Decor de nunta - flori, aranjamente florale si decoratiuni de nunta

 

cover decor de nunta flori maci

Nunta este toata doar bucurie si flori. Sunt flori in buchetul miresei, flori in arcade, sunt flori pe mesele invitatilor, flori peste tot in sala/gradina. Sunt aranjamente de flori si alte flori care aduc culoare si dau farmec evenimentului. Ce sunt? Ce pot fi ele? Daca apelezi la un designer floral, atunci nu trebuie sa le duci grija. Daca nu, si va ocupati singuri de decorul nuntii voastre, acest articol va va fi de mare folos. 


Cuprins:


  1. Flori si plante potrivite pentru un decor de nunta
  2. Decoratiuni pentru nunta - cum decorezi arcadele, sala, mesele invitatilor?
 1. Flori si plante potrivite pentru un decor de nunta 

Florile de nunta nu se incadreaza neaparat in tipare. Nici macar in superstitii si/sau obiceiuri ramase de la bunicii nostri. Alegerile pot fi din cele mai neobisnuite, iar rezultatele din cele mai neasteptate. Garoafe la nunta? De ce nu?! 


Florile aduc frumosul acolo unde frumosul lipseste. Puse intr-o sala mare de evenimente sau intr-o gradina deschisa, aranjamentele florale de nunta schimba cu totul aspectul pe care spatiul il are initial. Si-l fac potrivit pentru a gazdui o nunta. 


Multe flori si peste tot 

Florile se vad, si se si simt. Daca vorbim de acelea cu un miros placut, prezent, nu vor fi doar bucuria ochilor, ci si a simturilor. Dar, ca sa se simta si sa se si vada, florile trebuie sa fie cat mai multe, si peste tot. Tendintele actuale in materie de decor pentru nunta merg spre "mai mult", si "oriunde". Multe flori pe mese, flori pe arcade, flori suspendate, flori pe podea, flori pe poarta si pe aleea pe care intra si pasesc invitatii. Tot flori sunt si in buchetul miresei. Si nu, nu vor fi niciodata prea multe la o nunta. Locul de ceremonie este si el decorat cu flori. Cu aceleasi flori care sunt si in buchetul miresei, si in sala/gradina. Sunt flori pe scaune si langa scaune, flori pe "poarta", flori pe culoar. In tot decorul exista o continuitate.


Alegerea miresei

In general, miresele aleg florile pentru nunta, dar sunt si miri care vin cu idei proprii de decor. Si unele chiar interesante. Ca sa poti sa gasesti florile potrivite, ca mire sau ca mireasa, trebuie sa ai si variante. Trebuie sa ai idei care sa te inspire. Si trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte. Ce fel de flori? Ce culori? Unde se pun? 


Flori ale dragostei 

1 decor de nunta flori ale dragostei bujori

 

Poate ca-ti plac trandafirii, dar pentru tine, bujorii au ceva special. Ti-au fost oferiti la prima intalnire si ai vrea sa-i ai si acum. Nici lui nu-i displac, cu atat mai mult cu cat, se spune despre bujori, ca sunt flori ale dragostei. Asa cum si trandafirii sunt. Orhideele au ca semnificatie noi inceputuri. Calele, si ele. Fiecare floare poate fi vedeta nuntii tale daca ea inseamna ceva pentru tine. 


Flori de camp si flori de toamna

Sezonul nuntilor este sezonul cald, de primavara - vara. Dar nunti se fac si in sezonul rece, toamna devreme, chiar si mai tarziu, spre iarna, cand este deja rece afara. Daca te orientezi in alegerea florilor pentru nunta in functie de anotimp, variante sunt destule.

1 decor nunta flori de camp vara

 

Daca-i vara, ai floarea-soarelui (Helianthus annuus), ai albastrele (Centaurea cyanus), lavanda (Lavandula), ai floarea miresei (Gypsophila), dar ai si nemtisori de camp (Consolida regalis). Sunt chiar "din peisaj" daca nunta este una in aer liber. Culorile sunt superbe, inspirate din natura. Apoi, ai spice de grau uscat. Si, desi nu-ti vin in minte cand te gandesti la flori, spicele de grau uscat sunt tot mai des folosite in aranjamente impreuna cu alte flori, in special flori de camp.

1 decor nunta flori de camp vara 2

 

 

Daca-i toamna, ai crizanteme (Chrysanthemum), ai dalii (Dahlia), ai garoafe (Dianthus caryophyllus), trandafiri (Rosa L.), gerbera (Gerbera), Protea, si mai ai si tufanici (Chrysanthemum Carinatum). Si, contrar credintelor, garoafele nu sunt flori ale tristetii. Sunt asociate cu evenimente nefericite din viata, dar si asta tine tot de superstitii si traditii de la bunici. Multe mirese le aleg pentru decor in ziua nuntii si arata perfect. O combinatie reusita si usor indrazneata este o alaturare de negru elegant in fete de masa si scaune, si multe multe garoafe de un rosu aprins in decor. Inedit si original. 

 1 decor de nunta flori de toamna

 

Crizantemele, daliile, trandafirii, gerbera, tufanicile arata minunat in aranjamente langa frunze uscate, ghinde si conuri de brad, puse pe mase si-n arcade si chiar in buchetul miresei. Culorile dominante vor fi caramiziu, terra cotta, galben mustar, rosu bordo si portocaliu. Va fi culoare si caldura din culoare, o atmosfera cozy, perfecta pentru o seara de toamna calda si o nunta reusita. 

1 decor de nunta flori de toamna 2


Plante verzi 

Daca nu va vedeti nunta in culori, nici tomnatice, nici de vara, poate fi doar in verde crud. Plantele verzi fac senzatie intr-un decor de nunta. 

1 decor de nunta plante verzi



Eucalypt, spice verzi de grau, feriga, iedera sunt plante decorative verzi ce pot fi folosite pentru a da viata spatiului, la interior sau la exterior. Arata bine intr-o sala, dar si intr-un spatiu deschis, cum este o gradina. Arata bine langa un maro cald venit din lemn natural si din lumini - felinare, ghirlande, lumanari, perdele de lumini. Daca vrei sa adaugi, totusi, un strop de culoare, adu si lavanda in decor. Sau trandafirii. Alb, roz.

 2. Decoratiuni florale pentru nunta - cum decorezi poarta, sala, mesele invitatilor? 

2 decoratiuni florale pentru nunta decor poarta

 

Pentru o atmosfera cozy, decorul floral de nunta are nevoie si de alte cateva accesorii. Din acest motiv, vei vedea la nunti cutii din lemn pe post de suport pentru flori, galetuse care inlocuiesc vazele, borcane si vase din sticla transparente, lumanari, sfesnice, felinare, perdele sau ghirlande de lumini. Le vei vedea ca acopera mesele, le vezi langa si pe scaune, pe arcade, pe culoar.


Cutii din lemn

Cutiile din lemn sunt un excelent suport pentru flori. De mici dimensiuni, sunt cu mult mai practice si pot fi usor asezate pe mesele invitatilor. Sunt perfecte pentru acei miri care isi doresc o nunta in stil rustic sau, macar cu cateva accene rustice, dar si pentru aceia care viseaza la un decor simplu, fara vaze decorative impunatoare care sa aglomereze mesele. Contrar dimensiunii, florile in cutie au un impact vizual extrem de placut intr-un decor pentru nunta. 


Galetuse 

Galetusele sunt varianta inlocuitoare a clasicelor vaze pentru flori. Daca ai ales flori de dimensiuni mici (floarea miresei, lavanda, albastrele), flori de camp, ce pot sta fara probleme in astfel de obiecte, mergi pe ideea unor galetuse pentru a decora mesele invitatilor. Sunt perfecte pentru un decor in stil country, dar si pentru o nunta inspirata din frumusetea zilelor de vara, unde florile de camp sunt vedete. Invitatii vor fi, cu siguranta, incantati de cum arata. Pune acolo, printre flori, si numarul mesei. Si asta este tot! 


Borcane si vase din sticla

2 decor de nunta borcane din sticla

 

Daca florile au o codita mai lunga, daca ai ales pentru decor floarea-soarelui, gerbera, crizanteme sau grau uscat, pune-le pe mese in borcane sau in alte vase din sticla transparente. Mesele nu vor parea a fi atat de incarcate, iar florile pot fi vazute in toata frumusetea lor. 

2 decor de nunta borcane din sticla 2

 

In acelasi vas, poti pune numere de masa. Daca ai si putin timp liber, le poti decora cu sfoara sau cu panza. Intr-un decor rustic, vasele din sticla ornate cu flori vor fi cu atat mai impresionante. Pot chiar sa fie prinse de scaune si sa fie parte din decor in sala/locul special amenajat pentru ceremonie.

2 decor de nunta borcane din sticla 3


Lumanari, felinare, ghirlande luminoase

Lumanarile pe mese au, poate, cel mai mare impact daca vorbim de o atmosfera "cozy". Si nu atat in interior, intr-o sala de evenimente inchisa, cat intr-o gradina in aer liber, unde singurele alte surse de lumini sunt felinarele si perdelele/ghirlandele de lumini suspendate cu lumina calda. Sunt de vis intr-o gradina, dar si pe o plaja, la apus. Mese din lemn intinse, marea in fundal, voal alb, lumanari aprinse si multe multe flori. Sunt, daca vrei, imaginile in care decorul de nunta te face sa spui "daca nu va fi asta nunta mea, atunci nu mai vreau una!". 

2 decor de nunta lumanari felinare ghirlande luminoasse


Culori 

Florile si culorile nu pot una fara cealalta. Poate fi cate putin din fiecare sau va fi doar rosu, doar alb, doar roz. Un decor de nunta cu flori diferite, si toate albe, nu-i deloc "prea mult". Bujorii, trandafirii, toti roz, nu-s nici ei "prea mult". Dar atunci, fetele de masa, lumanarile, husele scaunelor vor fi albe. 

2 decor de nunta culori

 

Daca alegi rosu pentru flori, celelalte obiecte de decor si accesorii vor fi in alb sau in negru. Negru arata bine si langa roz, dar si langa auriu. La fel de bine cum arata si auriul langa roz si langa alb. Combinatii de flori pot fi nenumarate, si nu-ti va fi deloc greu sa le alaturi odata ce le gasesti pe acelea care-ti plac. 

2 decor de nunta culori 2


Detalii

Daca nu deranjeaza, flori pot fi puse si pe spatarele scaunelor - prinse sau suspendate. Pot atarna din tavan, pot acoperi stalpi, chiar candelabre imense. Pot fi oriunde, iar efectul va fi unul wow. Perdele de lumini, mese intinse, porti/arcade pline de flori, un aranjament al mesei impecabil sunt alte cateva puncte cheie ale unui decor de nunta reusit. 

2 decor de nunta detalii


Romantice, cozy, sunt scaunele din policarbonat transparent la mese din lemn. Materialul din voal asezat pe stalpi este un alt accesoriu romantic pentru un decor de nunta. Daca mergi doar pe verde si plante naturale, atunci gandeste-te la multe lumini - felinare mari pe podea, sfesnice, ghirlande suspendate. In vasele sau in borcanele din sticla poti strecura instalatii luminoase. Sub lumanari, pe post de suport, poti aseza cateva "felii" de lemn brut, neprelucrat.

2 decor de nunta detalii 2



Conteaza sa gasesti locul potrivit care sa raspunda cerintelor tale, sa gasesti oamenii care sa te ajute cu aranjarea corecta a meselor daca locul ales nu este o sala de evenimente, sa gasesti floraria si florile care sa schimbe si cel mai simplu decor intr-unul fantastic. Gandeste in detaliu si incepe sa cauti din timp. Doar alegerile potrivite iti garanteaza evenimentul la care ai visat toata viata. 


In buchetele de flori ale mireselor, pe arcade, pe mesele invitatilor, florile adauga farmec si viata evenimentului, culoare oricarui decor de nunta. Gandeste-te la toate inainte sa alegi florile pentru nunta ta, gaseste-le un loc si nu te limita. 


Florile, tematica aleasa de miri, invitatiile, marturiile creioneaza povestea de dragoste a mirilor, si ea nu poate fi decat una reala si sincera. Lasa imaginatia sa lucreze si vei avea cele mai frumoase aranjamente la nunta ta. Spune povestea voastra exact asa cum vrei sa fie auzita si oamenii vor rezona cu ea!


Sursa foto: unsplash.com


Alte idei pentru un decor de nunta reusit 

alte idei pentru un decor de nunta 1

alte idei pentru un decor de nunta 2

alte idei pentru un decor de nunta 3

alte idei pentru un decor de nunta 4

alte idei pentru un decor de nunta 5

alte idei pentru un decor de nunta 5

alte idei pentru un decor de nunta 7

alte idei pentru un decor de nunta 8

alte idei pentru un decor de nunta 9

alte idei pentru un decor de nunta 10

alte idei pentru un decor de nunta 11

alte idei pentru un decor de nunta 12

alte idei pentru un decor de nunta 13

alte idei pentru un decor de nunta 14

alte idei pentru un decor de nunta 15

alte idei pentru un decor de nunta 16

alte idei pentru un decor de nunta 17

alte idei pentru un decor de nunta 18

alte idei pentru un decor de nunta 19

alte idei pentru un decor de nunta 20

alte idei pentru un decor de nunta 21

alte idei pentru un decor de nunta 22

 

 


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post