Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit cu ajutorul florilor - beneficii pentru sănătate și buna dispoziție

Florile au fost dintotdeauna asociate cu bucuria, fericirea și optimismul. Sunt o formă de artă vie, o modalitate de a aduce o pată de culoare și de a îmbunătăți orice încăpere. Dar știați că florile pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra stării de spirit și a sănătății noastre mentale?

Iată câteva beneficii ale florilor și cum le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți viața!

Reducerea stresului și anxietății

Stresul și anxietatea sunt probleme comune în viața noastră agitată, de zi cu zi. În perioada pandemiei, peste 2000 de oameni care au lucrat de acasă au raportat că decorarea biroului sau a sufrageriei cu flori le-a îmbunătățit starea. De asemenea, toți participanții la studiul realizat de Reader’s Digest au spus și că florile le-au dat un nivel mai ridicat de energie și vitalitate.

Așadar, simpla prezență a florilor într-o încăpere poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate. În plus, florile au un efect calmant asupra sistemului nervos și pot ajuta la eliberarea tensiunii din corp.

Îmbunătățirea concentrăriicreativității și a somnului

Florile pot ajuta la îmbunătățirea concentrării și a creativității. A avea flori în încăpere poate să fie o sursă magnifică de inspirație și poate ajuta la îmbunătățirea abilităților tale creative.

De asemenea, oamenii care dorm în încăperi cu flori au raportat o calitate mai bună a somnului. Așa cum spuneam mai sus, datorită faptului că florile ajută la reducerea anxietății și a stresului, simplul fapt că le ai în dormitorul tău contribuie la o noapte mai bună de somn pentru tine. Și cu toții ne dorim asta!

Îmbunătățirea relațiilor interpersonale

Acest beneficiu ar trebui să fie deja cunoscut de noi toți. Ne exprimăm sentimentele de iubire, afecțiune sau regret dăruind flori, pentru că acestea ne-au fost mereu un partener de încredere în dezvoltarea relațiilor importante din viața noastră. 

Fie că vorbim despre familie, prieteni sau parteneri de viață, florile au fost și rămân expresia pură a emoțiilor noastre. Cu condiția să fie dăruite din inima, bineînțeles!

Care sunt cele mai bune flori pentru sănătatea noastră mintală și fizică?

Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de spirit cu ajutorul florilor, există multe modalități prin care le puteți adăuga în viața voastră. Puteți să vă cumpărați un buchet cu florile voastre preferate și să-l amplasați pe birou sau în camera voastră de zi, sau puteți să vă cultivați propriile flori, dacă aveți spațiul necesar.  Florile sunt disponibile într-o varietate largă de culori și modele și pot fi folosite pentru a decora orice încăpere, indiferent de stilul și de gustul vostru. În plus, există anumite flori care sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății mentale. Iată câteva pe care noi le iubim:

 

Lavanda

Lavanda este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale calmante. Uleiul esențial de lavandă este adesea folosit pentru a reduce stresul și anxietatea și poate ajuta la îmbunătățirea somnului. Îți recomandăm o combinație de ulei de lavandă (cumpără-l aici) și acest minunat buchet cu care să decorezi noptiera ta. 

 

Trandafiri

Trandafirii sunt adesea asociați cu romantismul și iubirea, dar pot fi utilizați și pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Aromele lor plăcute ajută la relaxarea sistemului nervos și contribuie la reducerea nivelului de stres și anxietate. Uite un buchet cu 9 trandafiri albi și eucalypt, garantat să-ți dea un boost de energie și bună dispoziție:

 

Crizanteme

Crizantemele nu sunt doar flori frumoase și elegante, ci aduc și multe beneficii pentru sănătatea ta. Aceste flori pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, reducerea stresului, purificarea aerului și îmbunătățirea calității somnului. Indiferent dacă alegeți să le aveți în grădină sau în interiorul casei, crizantemele sunt o modalitate excelentă de a aduce frumusețe și beneficii pentru sănătate în viața ta și a celor dragi.

Uite un buchet numai bun de dăruit:

Gânduri finale

Înainte de a achiziționa flori, este important să țineți cont de caracteristicile încăperii în care le veți pune, precum lumina, temperatura și umiditatea. În plus, trebuie să vă asigurați că îngrijiți bine plantele pentru a le menține sănătoase și pentru a vă bucură de efectele lor benefice pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Decorează-ți casa cu flori și vei crea un mediu plăcut și confortabil, care te va ajuta să te relaxezi, să te bucuri de viață și de beneficiile inestimabile ale naturii.


California Flowers - Livram zambete si flori, acum si in Bucuresti!

You may also like

Vezi toate
Example blog post
Example blog post
Example blog post